Víte, že…? ( JAK NA ... ? ) 
Prioritou je Vaše spokojenost . Předností naší společnosti je profesionalita a mnohaletá zkušenost na trhu . Samozřejmostí je osobní přístup a vysoká pečlivost .
Kdy se vydat k truhláři
Pokud víte o dobrém truhláři , který umí , hýčkejte si ho ! Kuchyň od něj může být nejen krásná , ale i levná . Někdy jde jen o pár stokorun či tisícikorun , ale jindy může rozdíl dělat až jednu třetinu .
I když pozor , velmi levných výrobků byste se měli bát . Nízká cena nesmí znamenat nízkou kvalitu . „Nejhorší jsou v tomto ,garážisté', kteří nabízejí velmi levný a na první pohled i hezký nábytek . Jenže po čase člověk zjistí , že jeho kvalita byla téměř nulová a i levná linka se pak velmi prodraží ,“
Platí to nejen pro materiál používaný na korpusy a dvířka , ale hlavně o zvoleném kování . To zpravidla nebývá levné a mnozí se snaží právě na něm šetřit . Třeba tím , že do velké plnovýsuvné zásuvky , v níž chcete skladovat potraviny , jako jsou mouka , cukr a další věci , které dohromady váží klidně i třicet kilo , zvolí typ nikoli pro plnovýsuvnou , ale obyčejnou příborovou zásuvku s mnohem menší nosností . Zatímco první neznačkové stojí kolem sta korun , druhé od kvalitní firmy třeba pětinásobek . Rozdíl v kuchyni se pak může šplhat do tisíců .
Kdy ještě navštívit truhláře:
- Chcete-li neobvyklou barvu či design dřeva. Nabídka u nich bývá mnohem širší, protože nejsou omezováni jedním centrálním dodavatelem jako velké značky.
- Pokud navrhujete byt či kuchyň „za pochodu". Zatímco u velké firmy se sestava zadá do počítače, a už ji těžko změníte, u truhláře není problém zvednout telefon, zavolat mu, v jaké fázi má výrobu, a zaměnit když tak klasické police za zásuvku či naopak.
- Toužíte po atypu a variabilitě. Zde se nábytek vyrábí s přesností na milimetry a každý kus je originál. Máte starý příborník po babičce a chcete k němu stejně barevnou kuchyň? Nebo si přejete sladit veškerý nábytek v bytě do jednoho stylu a barvy? Pak je dobrý truhlář vaší jedinou záchranou.
- Preferujete osobní jednání. Zatímco u studií si převezmou montážníci nábytek na paletě, a teprve u vás podle plánku koukají, co to vlastně přivezli a co z toho má být, u malých živnostníků je typické, že si jeden člověk prostor vyměří, nábytek vyrobí, zabalí, a pak namontuje. Kuchyň potom přesně sedí na svém místě a vypadá dobře.
- - magazín proženy
Výběr dodavatele
Ať už se rozhodnete pro koupi typizované kuchyňské linky, sestavení vlastní kuchyňské linky z předem vyrobených modulů nebo zhotovení kuchyňské linky na „míru“ vždy dbejte na správný výběr dodavatele.
U dodavatele si dávejte pozor na:
- cenovou kalkulaci (zda-li je konečná a zahrnuje všechny položky, včetně zaměření, dovozu materiálu a případné montáže)
- položky, které bude finální produkt obsahovat (zda-li je montážní materiál v ceně)
- termín dodání
- možnost uplatnění reklamace a na jaké typy škod se právo reklamace nevztahuje
- kvalita použitých materiálů a možnost vlastního výběru vestavěných spotřebičů (možnost koupě vlastních spotřebičů, námi vybraného výrobce)
Indukční varná deska , výhody
Indukční deska = bezpečnost
Principem indučkních varných desek je indukční ohřev. Indukční deska v sobě skrývá měděnou indukční cívku, která vytváří elektromagnetické pole. To zahřívá dno nádoby. Z toho vyplývá první výhoda: ohřívá se pouze nádobí, nikoliv varná deska (určité teplo na desce vzniká pouze ze dna hrnce). Indukčnímu vaření se proto také někdy říká studené vaření. Nehrozí nebezpečí požáru zaviněného manipulací s otevřeným ohněm a nehrozí nebezpečí popálení. To ocení nejen rodiny s dětmi. Jak byste se při hašení vzníceného oleje zachovali vy? Indukční deska má mnohé bezpečnostní funkce. Patří mezi ně i ochrana proti vznícení oleje. Maximální teplota varné zóny je limitována 300°C, tedy teploty, za níž se například olej nemůže vznítit.
Indukční deska = úspornost
Díky tomu, že se ohřívá přímo dno nádoby, dochází k minimálním tepelným ztrátám (indukční deska využívá zhruba 90 % energie přímo pro ohřev hrnce). Uvádí se, že oproti plynovým, elektrickým a sklokeramickým varným deskám ušetříte až 50 % elektrické energie.
Moderní indukční desky navíc disponují funkcí, která automaticky přizpůsobuje velikost indukčního pole velikosti nádoby. Tím dochází k další úspoře energie. TIP: pokud indukční deska nemá tuto funkci, pořiďte si hrnce, které plně zakryjí celou plochu varné zóny.
Indukční deska = rychlost
Indukční deska vaří mnohem rychleji než na jiné varné desky. Test při uvedení 2 litrů vody do varu z 20°C na 95°C ukázal, že indukční deska je suveréně nejrychlejší: voda je uvedena do varu za 4 min a 46 sek. Na druhém místě je plynová deska, čas 8 min. 8 sek. Na třetím místě se umístila sklokeramická deska s časem 9 min. Nejpomalejší je elektrická deska s 9 min. 50 sek.
Indukční deska je nejrychlejší varná deska na trhu. Na ukázkovém videu indukční deska uvádí do varu půl litru vody. Potřebuje na to zhruba minutu a půl. Pro srovnání uvádíme uvedení dvou litrů vody do varu:
-
První místo, indukční deska: 4 min. 46 sek.
-
Druhé místo, plynová deska: 8 min. 18 sek.
-
Třetí místo, sklokeramická deska: 9 min
-
Bramborová medaile, elektrická deska: 9 min. 50 s
Indukční deska není pouze rychlá, ale poskytne vám i další výhody.
Indukční deska = přesnost
Indukční deska má i další výhodu, a to schopnost reagovat velmi rychle. Pokud výkon indukční varné desky zvýšíte nebo snížíte, změnu zaznamenáte okamžitě. Indukce dokáže regulovat teplotu s přesností na 1°C. Hrnec s mlékem nebo s těstovinami není nutné odstavovat a přesto vám nepřeteče. Indukční deska umožňuje rozehřívat čokoládu i bez vodní lázně.
Indukční deska = snadná obsluha a údržba
Díky tomu, že se indukční deska ohřívá jen pod nádobím, lze ji utřít okamžitě po vaření. I pokud vám něco při vaření náhodou přeteče, nic nezaschne a úklid je rychlý. Povrch stačí setřít vlhkým hadrem.